×
×

مردم قید شست‌وشوی فرش را هم زدند/ دو دلیل کاهش مراجعه به قالیشویی‌ها اعلام شد 

  • کد نوشته: 17167
  • ۲۶ اسفند
  • 43 بازدید
  • ۱۴ دیدگاه
  • رئیس اتحادیه صنف قالیشویان بیان کرد: شرایط اقتصادی مردم و همچنین تقارن ایام پایانی سال با ماه رمضان، باعث کاهش مراجعه به قالیشویی‌ها شده است.

    مردم قید شست‌وشوی فرش را هم زدند/ دو دلیل کاهش مراجعه به قالیشویی‌ها اعلام شد 

    حجت محمدی کمسرخ، رئیس اتحادیه صنف قالیشویان در گفتگو با خبرنگار اقتصادآنلاین بیان کرد: وضعیت مراجعه به قالیشویی‌ها در سال جاری نسبت به سال گذشته تغییر کرده و تعداد مراجعه‌کنندگان کمتر شده است. شرایط اقتصادی مردم و همچنین تقارن ایام پایانی سال با ماه رمضان، باعث کاهش مراجعه به قالیشویی‌ها شده است.

    کاهش ۲۰ درصدی مراجعه به قالیشویی‌ها

    به گفته وی، میزان سفارش‌ها کاهش داشته که می‌توان حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش را تخمین زد.

    محمدی کمسرخ افزود: به طور کلی معمولا در ایام ماه مبارک رمضان قالیشویی‌ها فعالیتی ندارند و یا قبل از آن حجم سفارش‌ها کاهش پیدا می‌کند. 

    ماه رمضان هم در حجم سفارش‌ها تأثیر گذاشته و هم باعث تغییر در تقویم شست‌وشوی فرش‌ها شده است. برخی از افراد بعد از ماه رمضان اقدام به شست‌وشوی فرش می‌کنند، درحالی‌که برخی دیگر زودتر از موعد اسفندماه و قبل از آغاز ماه رمضان این کار را انجام می‌دهند.

    هزینه شست‌وشوی فرش دستباف و ماشینی چقدر است؟ 

    وی در مورد افزایش نرخ شست‌و‌شوی فرش در قالیشویی‌ها گفت: معمولاً هر سال نرخ‌های جدید اعلام می‌شود و نسبت به سال گذشته افزایش قیمت داشته ایم. هزینه شست‌وشوی هر متر فرش ماشینی حدود ۷۰ هزار تومان است و در مورد فرش دستباف با توجه به تفاوت متریال و کیفیت، قیمت شست‌وشوی فرش دستباف از حدود متری ۸۰ هزار تومان شروع و تا ۲۰۰ هزار تومان متغیر است.

    رئیس اتحادیه صنف قالیشویان درخصوص معیار تشخیص قالیشویی‌های مجاز و معتبر نیز گفت: با مراجعه به سایت اتحادیه قالیشویان تهران امکان استعلام قالیشویی‌های مجاز، مشاهده نرخ‌نامه و نیز ثبت شکایت وجود دارد.

    وی درخصوص شست‌وشوی فرش در منازل نیز گفت: شست‌وشوی خانگی فرش خیلی کم شده است، این کار علاوه بر مصرف زیاد آب، به فرش نیز آسیب می‌زند و فرش آنطور که باید تمیز هم نمی‌شود. همچنین، آبی که مردم برای شست‌وشو استفاده می‌کنند، آب شرب است و در شرایط کم‌آبی، استفاده از آن برای شستن فرش منطقی نیست.

    شست‌وشوی فرش بدون استفاده از آب؟!

    محمدی کمسرخ درخصوص نارضایتی برخی مشتریان از قالیشویی‌ها و این که گفته می‌شود فرش بدون استفاده از آب، شسته می‌شود نیز گفت: طبق استانداردها، ۹۰ درصد فرش‌ها آبکشی می‌شوند. برخی دستگاه‌های ویژه وجود دارند که میزان آب مصرفی را به حداقل می‌رسانند، اما این که فرش بدون آب شسته شود، امکان‌پذیر نیست.

    شست‌وشوی فرش دیگر جایی در سبد هزینه‌های خانوار ندارد 

    وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد که شست‌وشوی فرش دیگر در سبد هزینه‌های خانوار مانند گذشته جایگاه ثابتی ندارد. در گذشته، مشتریان فرش‌های خود را سالی دو بار به قالیشویی می‌سپردند، اما حالا به دلیل مشکلات اقتصادی، این میزان به سالی یک‌بار یا حتی هر دو سال یک‌بار کاهش یافته است.

    وی اضافه کرد: همچنین اگر خانواده‌ای چندین فرش در منزل داشته باشد، معمولاً فقط فرشی را که بیشتر در معرض استفاده و آلودگی است را برای شست‌وشو انتخاب می‌کند. بنابراین، علاوه بر کاهش تعداد مشتریان، متراژ فرش‌هایی که هر خانواده برای شست‌وشو می‌فرستد نیز کاهش یافته است. اگر در گذشته میانگین متراژ شست‌وشوی فرش هر خانواده ۲۰ تا ۲۵ متر بود، اکنون این میزان به حدود ۱۲ متر کاهش پیدا کرده است.

    محمدی کمسرخ در پایان گفت: در مجموع بازار قالیشویی‌ها وضعیت خوبی ندارد.

    اخبار مشابه:

    ۱۴ پاسخ به “مردم قید شست‌وشوی فرش را هم زدند/ دو دلیل کاهش مراجعه به قالیشویی‌ها اعلام شد ”

    1. بابک غلامی گفت:

      اگه قالیشویی‌ها می‌دونستن ماه رمضون و گرونی‌ها هست، چرا از قبل برنامه‌ریزی نکردن تا خدمات بهتری بدن یا قیمت‌ها رو کنترل کنن؟

      • کارشناس روابط عمومی گفت:

        متأسفانه شرایط اقتصادی، متغیرهای غیرقابل کنترل زیادی دارد و تغییرات قیمت در حوزه خدمات، از جمله نرخ مواد شوینده، دستمزدها و هزینه انرژی، اجتناب‌ناپذیر است. با این حال تلاش قالیشویان بر ارائه بهترین خدمات در شرایط موجود بوده است.

    2. کاوه علیلو گفت:

      با این قیمت‌های بالا، آیا واقعا کیفیت شست‌وشو هم بالاتر رفته یا فقط گرونی بوده؟

      • کارشناس روابط عمومی گفت:

        قالیشویی‌های مجاز موظف به رعایت استانداردهای تعیین‌شده هستند. افزایش قیمت‌ها تابع تورم و افزایش هزینه‌های جاری است، اما همواره توصیه می‌کنیم از قالیشویی‌های دارای مجوز استفاده کنید تا از کیفیت و شفافیت خدمات اطمینان حاصل کنید

    3. پیمان حمیدی گفت:

      چرا هنوز برخی قالیشویی‌ها قیمت‌های متفاوت می‌دن و نرخ‌نامه مشخص ندارن؟ این باعث سردرگمی مشتری‌ها شده.

      • کارشناس روابط عمومی گفت:

        تمام قالیشویی‌های مجاز موظف به رعایت نرخ‌نامه رسمی اتحادیه هستند. در صورت مشاهده تخلف، کاربران می‌توانند از طریق سایت اتحادیه شکایت خود را ثبت کنند تا پیگیری شود.

    4. علی سلطانی گفت:

      شما می‌گین شست‌وشوی خانگی باعث آسیب به فرش میشه، ولی آیا همه قالیشویی‌ها خودشون هم به فرش آسیب نمی‌زنن؟ خیلی‌ها ناراضی بودن.

      • کارشناس روابط عمومی گفت:

        درست می‌فرمایید، به همین دلیل تأکید داریم تنها از مراکز دارای مجوز استفاده شود. قالیشویی‌های معتبر تحت نظارت اتحادیه‌اند و موظف به جبران خسارت در صورت آسیب به فرش هستند.

    5. زهرا گفت:

      این که می‌گید “۹۰ درصد فرش‌ها آبکشی می‌شن”، یعنی هنوز ۱۰ درصد فرش‌ها با روش‌هایی شسته می‌شن که مشخص نیست چیه؟ چرا شفاف نمی‌گید؟این که می‌گید “۹۰ درصد فرش‌ها آبکشی می‌شن”، یعنی هنوز ۱۰ درصد فرش‌ها با روش‌هایی شسته می‌شن که مشخص نیست چیه؟ چرا شفاف نمی‌گید؟

      • کارشناس روابط عمومی گفت:

        بله، درصدی از فرش‌ها بنا به نوع و شرایط، با دستگاه‌های کم‌آب یا روش‌های خشک‌شویی استاندارد شسته می‌شن. این روش‌ها هم تحت نظارت و مطابق با نوع فرش استفاده می‌شن و برای همه کاربرد ندارند.

    6. سینا عبدی گفت:

      چرا هیچ تسهیلات یا تخفیف خاصی برای خانواده‌های کم‌درآمد در نظر گرفته نمی‌شه؟ شستن فرش دیگه شده آرزو!

      • کارشناس روابط عمومی گفت:

        در شرایط فعلی، بسیاری از صنوف دچار فشار اقتصادی هستند. اما اتحادیه تلاش دارد با شرکت‌های خدماتی و نهادهای حمایتی وارد مذاکره شود تا امکان ارائه تخفیف‌های مناسبتی برای قشرهای کم‌برخوردار فراهم شود.

    7. پوریا ملکی گفت:

      الان که مردم کمتر فرش می‌فرستن، قالیشویی‌ها برنامه‌ای برای تغییر یا توسعه خدمات ندارن؟ مثلاً شستن موکت، پرده یا خدمات در محل؟

      • کارشناس روابط عمومی گفت:

        بسیاری از قالیشویی‌های مجاز خدمات تکمیلی مثل شست‌وشوی موکت، مبلمان، پرده یا خدمات در محل ارائه می‌دهند. تنوع خدمات یکی از راهکارهای جدید برای سازگاری با شرایط بازار است و اتحادیه از این مسیر حمایت می‌کند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *