×
×

نماینده مجلس: کاشت هلو مهم‌تر است یا فرونشست اصفهان و آب آشامیدنی یزد؟

  • کد نوشته: 24561
  • ۱۷ فروردین
  • 4 بازدید
  • ۰
  • نماینده نجف‌آباد با انتقاد از کشت محصولات کشاورزی غیرضروری در کشور گفت: کاشت هلو مهم‌تر است یا فرونشست اصفهان؟ هلو مهم است یا آب آشامیدنی یزد؟ اولویت‌هایمان را قاطی کرده‌ایم.

    نماینده مجلس: کاشت هلو مهم‌تر است یا فرونشست اصفهان و آب آشامیدنی یزد؟

    به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا؛ ابولفضل ابوترابی درباره تنش آبی بین دو استان اصفهان و یزد گفت: جنگ، جنگِ آب است؛ ما بارها سال‌های متمادی این اخطار را داده بودیم و حتی استعفای دسته‌جمعی نمایندگان اصفهان در مجلس دهم داشتیم. دو دوره قبل، حدود ۸ سال پیش که ما استعفای دسته‌جمعی نماینده‌های اصفهان را شاهد بودیم، این روزها را می‌دیدیم که خدایی نکرده با یک سری اتفاقات ناگواری مواجه شویم.

    نماینده نجف‌آباد با بیان این‌که ما باید بپذیریم خشکسالی‌های متعدد و وضعیت نشست زمین امروز به سی‌وسه پل و داخل خانه‌های اصفهان رسیده است، اظهار داشت: امروز بیش از ۱۸۰ مدرسه، مهدکودک، مراکز آموزشی و درمانی ما به خاطر نبود آب فرونشسته‌اند و از سوی دیگر  فریاد واعطشا درباره آب سرچشمه‌ها داریم. اگر ما به قوانین بین‌المللی اعتقاد داریم و به درستی به افغانستان درباره حقابه هیرمند می‌گوییم، زاینده‌رود هم دقیقاً همین حالت را داشته و دارد. 

    وی تاکید کرد: زاینده‌رود یک حقابه‌ای داشت که از هزاران سال پیش آب با پای خودش تا تالاب گاوخونی می‌آمد. استان‌های بالا دستی اصفهان آمدند به مسیری که این آب هزاران سال با پای خودش می‌آمد وارد شدند و دخالت کردند و  آب را با پمپاژ بردند و روی کوه‌ها درخت کاشتند که این کار به نابودی شهر بزرگی مثل اصفهان منجر شد و در نتیجه الان ما فرونشست وحشتناکی داریم.

    این نماینده مجلس گفت: الان که داریم صحبت می‌کنیم، در کل شهرهای استان اصفهان، خانه‌ها در طبقه دوم‌ آب ندارند. من منزلم در نجف‌آباد است و همین الان که دارم با شما صحبت می‌کنم  آب آشامیدنی و آب خوردن برای طبقه دوم به بالا نداریم. این برای همه اصفهان صادق است. تازه الان که هنوز در فصل بهار هستیم و هر سال این اتفاق می‌افتد.

    وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر آمده‌اند آب را به کوهسارهای چهارمحال بختیاری پمپاژ کردند و  درخت‌های غیرضروری مثل هلو که واقعا هم اگر نباشد هیچ ضرری به مملکت نمی‌زند، کشت می‌کنند. آب را از مجرای طبیعی خودش که هزاران سال خدا این‌گونه آفریده، اصطلاحاً جدا کردند. بعد ما دم می‌زنیم که چرا طالبان حقابه ایران را از رودخانه هیرمند نمی‌دهند. وقتی ما خودمان قواعد مسلم حقوقی را درباره حق‌آبه در داخل فلات مرکزی ایران رعایت نمی‌کنیم چه انتظاری داریم که افغانستان این‌ها را رعایت کند؟

    ابوترابی با اشاره به این که ما امروز با یک پدیده‌ای به نام جنگ آب مواجه‌ایم که با بی‌تدبیری‌ها به آن دامن زده می‌شود، گفت: هر روز هم متأسفانه بر پیچیدگی این کار اضافه می‌شود. می‌طلبد که برای یک بار رئیس‌جمهور وقت بگذارد و همه وزرای مربوطه و ذینفعان را بخواهد و در این باره چاره اندیشی کند.

    وی با بیان این‌که ما یک نقشه جامع در مورد آب می‌خواهیم، یادآور شد: مرحوم هاشمی رفسنجانی آمد و طرح «ایران رود» را مطرح کرد، یعنی دریای خزر به دریای عمان متصل شود، حالا آن شکل آمده و امروز بهتر و بهینه شده است و  به نوعی دارد خط انتقال‌های آب از دریای عمان می‌آید داخل ایران و لوله‌کشی‌های زیادی انجام می‌شود.

    این نماینده مجلس گفت: امروز رئیس‌جمهور در این مورد صحبت می‌کند، سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری هم هست. به درستی باید انبوه جمعیت‌ها و صنایع را منتقل کنیم کنار آب خزر و دریای عمان که ایده خیلی خوبی است. البته باید سرعت بدهیم. ما باید یک طرح جامعی با افق خشکسالی که برای کل کشور متصور هستیم داشته باشیم در غیر اینصورت این پدیده جنگ آب خیلی بیشتر و خطرناک‌تر می‌شود و این پدیده در آینده برای کل استان‌ها هم وجود دارد. 

    نماینده نجف آباد بیان کرد: تهران امروز با یک وضعیت فوق‌العاده حاد و خطرناکی مواجه است. استان فارس و استان کرمان همین‌طور، شهر زاهدان و استان‌های ما به خصوص  در نیمه شرقی ایران با این مشکلات بیشتر مواجه هستند. مشهد امروز واقعاً با این حجم زوار به یک بحران وحشتناکی رسیده است. به نظر من بحران تهران و حتی مشهد شبیه بحران اصفهان و یزد است و شاید هم در آینده نزدیک وخیم‌تر و خطرناک‌تر شود.

    وی افزود: به نظرم ما باید همانطور که رئیس‌جمهور گفت یک تدبیری داشته باشیم که اصطلاحاً من اسمش را «تدبیر جامع رفع بحران کمبود آب» گذاشته‌ام. که به صورت خط‌های انتقال آب شیرین‌کن‌ها از دریای عمان باشد، زیرا فقط هم دریای عمان دیگر جواب می‌دهد و خلیج فارس و خزر دیگر جواب نمی‌دهند یا به صورت آن «ایران رودی» که مرحوم شهید رفسنجانی مطرح کرد.

    وی درباره این‌که در فضای مجازی فیلم‌هایی منتشر شد مبنی بر این‌که لوله‌های انتقال آب به یزد تخریب شده است، برخی می‌گویند اصلاً این کار مردم عادی نیست و کسانی به اسم کشاورزان این کار را کردند، اظهار داشت: ببینید، ما این کارها را در مجموع درست نمی‌دانیم. بالاخره در این شرایط باید صبوری کرد آن هم وقتی خشکسالی برای کل کشور است. ما در مورد آب آشامیدنی به هیچ عنوان هیچ بحثی نداریم. یعنی طبق قانون توزیع عادلانه آب، وظیفه حاکمیت است که هر طور شده تأمین کند در این مورد بحثی وجود ندارد و وظیفه همه هست که باید کمک کنیم.

    ابوترابی تاکید کرد: ما هم شمر نیستیم که آب آشامیدنی را روی کسی ببندیم. بله، اصل مطلب این است که آشامیدنی باید  برای هر نقطه ایران در هر مکانی تامین شود و این وظیفه دولت است و قانون هم صراحت دارد ما هم باید پافشاری کنیم. اما حالا اگر مصرفی خارج از آب شرب باشد، آن دیگر برمی‌گردد به قوانین و تصمیمات حاکمیت و اینکه حاکمیت باید بیاید مدیریت کند و تدبیر به خرج بدهد که مردم را در استان‌ها به جان هم نیندازند. مردم یزد را به جان اصفهان، مردم اصفهان را به جان مردم چهارمحال و بختیاری و یا بلعکس، این اتفاقات نباید بیفتد. حتی خوزستان هم امروز ادعایی دارد. خلاصه اینکه نباید مردم به دلیل ضعف مدیریت‌ها به جان هم بیفتند چراکه این کشور وسیع و مثل بدن است اگر یک عضوش به درد بیاید بقیه اعضا هم بی‌قرار می‌شوند و بقیه هم دردشان می‌آید و در عذاب قرار می‌گیرند.

    وی یادآور شد: ما باید قاعده حسن همجواری را رعایت کنیم. الان هم مردمان ما با هم ازدواج کرده‌اند، رفت و آمد دارند و استان‌های مختلف سکونت پیدا کرده‌اند. حاکمیت باید تدبیر به خرج بدهد و بهترین تدبیر به نظر من فرمایشات معظم رهبری است. ما دو سال پیش  برای روز اصفهان خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم و ایشان تأکید کردند که پروژه‌های خوبی برای موضوع آب در اصفهان طراحی شده که باید به آنها سرعت داده شود. یعنی انتقال آب از دریای عمان باید سرعت داده شود که زمان آیت‌الله رئیسی خیلی عالی و خوب پیش رفت و الان باید سرعت بدهیم که تا آخر امسال به نتیجه برسیم.

    وی افزود: چند کار باید انجام دهیم، اول ساماندهی جمعیت انبوه است، دیگر اینکه مهاجر نپذیریم و افراد را به کنار مکران منتقل کنیم. دوم صنایع‌مان مثل ذوب‌آهن اصفهان  که دیگر فرسوده شده است را از رده خارج کنیم چراکه کلاً آب بر هستند یا آنها را به کنار دریای مکران و کنار خلیج فارس منتقل کنند و الگوی کشت کشاورزان هم تغییر دهیم. این‌ها مهم هستند و باید انجام دهیم.

    این نماینده مجلس بیان کرد: ما باید به سمت صنایع با آب مصرف صفر برویم، حالا شاید پرسیده شود مگر صنعتی داریم که مصرف آبش صفر باشد؟ بله، داریم؛ برنامه‌نویسی و اموراتی که مربوط به سیستم کامپیوتر هستند. این صنایع مصرف آبشان صفر است و باید به این سمت برویم.

    وی ادامه داد: ما محدودیت آب داریم، باید بیاییم اولویت‌بندی کنیم و به هیچ عنوان دیگر اجازه ندهیم، حتی همین‌هایی هم که الان در استان چهارمحال و بختیاری روی کوه‌ها هلو کاشتند و جنگل‌های بسیار زیاد ایجاد کردند خب، تأمین آبش قبلاً که نبود، تأمین آب قبلاً پمپاژ نبود، برقی نبود. در زمان شیخ بهایی در هزار سال پیش، در ۲۰۰۰ سال پیش، آب خودش می‌رفت تا گاو خونی؛ الان تکنولوژی آمده، پمپ زد‌ه‌اند، آب را می‌برند روی کوه‌های بلند و جنگل‌های انبوه هلو می‌کارند. هلو آب‌بر است، بعد چه تحویل مملکت می‌دهیم؟ هلو مهم‌تر است یا فرونشست اصفهان است؟ هلو مهم است یا آب آشامیدنی یزد؟ اولویت‌هایمان را قاطی کرده‌ایم.

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *