به گزارش اکوایران، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به طرح استفاده از کارت بانکی برای سوختگیری، گفت: در صورت اجرایی شدن این طرح، زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری جایگاههای سوخت نیاز به نوسازی و تغییر خواهند داشت، چراکه تجهیزات فعلی حدود ۱۷ سال قدمت دارند و پاسخگوی نیازهای جدید نیستند.
او تأکید کرد: همزمان با اجرای این طرح، سامانههای هوشمند جایگاهها و مراکز داده در تهران و سایر نقاط کشور نیز بهروزرسانی خواهند شد. این طرح در حال حاضر در مرحله مطالعاتی است و قرار است طی ۴ ماه آینده امکانسنجی آن انجام شود.
ویسکرمی گفت که اجرای این طرح تدریجی خواهد بود و سامانه هوشمند سوخت فعلی بهطور همزمان با سیستم کارت بانکی تا تکمیل فرآیند اجرا، فعال باقی میماند. او همچنین اضافه کرد که هنوز هیچ جایگاهی بهطور عملیاتی وارد فاز کارت بانکی نشده و طرح در مرحله آزمایشی درونسازمانی قرار دارد.
۴ ماه زمان تا اجرای طرح جدید
بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۴، وزارت نفت موظف است در مدت چهار ماه پس از اجرای این قانون، با همکاری بانک مرکزی امکان انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی خودروها را فراهم کند؛ در این طرح قرار است پلتفرمی توسعه پیدا کند و همه شهروندان در آن ثبتنام و احراز هویت شوند و پیش از اقدام به سوختگیری، از طریق سامانه جایگاه خود را انتخاب کنند و کدی را که برای آنها ارسال میشود، وارد دستگاه مستقر در جایگاه سوخت کنند.
پس از وارد کردن کد، ارتباطات با سرورهای مرکزی برقرار شده و فرد قادر به سوختگیری میشود. هزینه سوخت پس از سوختگیری، بدون نیاز به کارت سوخت، مستقیماً از حساب بانکی فرد برداشت خواهد شد. طبق اعلام مجری طرح، پیشنیاز این فرآیند این است که شهروندان یک یا چند حساب بانکی خود را به پلتفرم متصل کنند و به دولت و پلتفرم اجازه دهند که هزینه سوختگیری از حساب بانکی آنها برداشت شود.
این طرح آزمایشی قرار است بهطور تدریجی در پنج جایگاه سوخت شهرداری تهران اجرایی شود. عضو کمیسیون انرژی، مالک شریعتی، در خصوص اهمیت این طرح گفته است که کارت سوخت یکی از عواملی است که باعث قاچاق سوخت میشود و با استفاده از حساب بانکی افراد، این مشکل رفع خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید