به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۲۹ سنت معادل ۰.۴۵ درصد کاهش، به ۶۴ دلار و ۴۷ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۷ سنت معادل ۰.۴۴ درصد کاهش، به ۶۱ دلار و ۲۳ سنت در هر بشکه رسید.
هر دو شاخص از ابتدای آوریل تاکنون، حدود ۱۰ دلار در هر بشکه سقوط کردهاند که تحت تاثیر تشدید جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان بوده است.
گلدمن ساکس پیشبینی کرد قیمت نفت در طول سالهای ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶، به دلیل افزایش ریسک رکود و عرضه بالاتر اوپک پلاس، کاهش مییابد. این بانک آمریکایی اکنون انتظار دارد میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت تا پایان سال ۲۰۲۵، به ۶۳ دلار و وست تگزاس اینترمدیت به ۵۹ دلار برسد. همچنین، میانگین قیمت نفت در سال ۲۰۲۶ به ۵۸ دلار و شاخص نفت آمریکا، به ۵۵ دلار میرسد.
تحلیلگران این بانک به سرپرستی دن استروین، در یادداشتی نوشتند: تقاضای جهانی برای نفت در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۵، فقط ۳۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد میکند.
پکن، روز جمعه، تعرفهها روی کالاهای وارداتی از آمریکا را به ۱۲۵ درصد افزایش داد و به تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، مبنی بر افزایش تعرفه روی کالاهای چینی واکنش نشان داد و ریسکهای جنگ تجاری که تهدیدی برای متلاشی کردن زنجیره تامین جهانی است را تشدید کرد.
ترامپ روز شنبه، گوشیهای هوشمند، رایانهها و برخی دیگر از لوازم الکترونیکی که عمدتا از چین وارد میشوند را از تعرفههای سنگین معاف کرد اما هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا، روز یکشنبه گفت که محصولات فناوری حیاتی چین همراه با نیمهرساناها، طی دو ماه آینده، با عوارض جدید جداگانه مواجه خواهند شد.
جنگ تجاری این نگرانی را تشدید کرده که صادرات فروش نرفته، ممکن است باعث کاهش قیمتهای داخلی در چین شود.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت مودیز آنالیتیکس در یادداشت هفتگی خود با اشاره به دادههای منتشر شده در ۱۰ آوریل گفت: دادههای تورم چین، نمایانگر اقتصادی است که برای جنگ تجاری، آماده نیست. قیمتهای مصرفکننده برای دومین ماه متوالی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهش یافت، در حالیکه قیمتهای تولید کننده ۳۰ درصد کاهش یافتند.
طبق گزارش روز جمعه شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز، شرکتهای انرژی آمریکا آماده کاهش احتمالی تقاضا شده و در نتیجه، تعداد دکلهای نفتی طی هفته گذشته، بزرگترین کاهش را از ژوئن ۲۰۲۳ داشت و تعداد کل دکلهای حفاری نفت و گاز طبیعی آمریکا برای سومین هفته متوالی کاهش یافت.
دیدگاهتان را بنویسید