×
×

عربستان برای کنترل قیمت نفت، سقف تولید اوپک را شکست/ حذف رسانه‌های غربی از نشست اوپک

  • کد نوشته: 67740
  • ۲۱ تیر
  • 1 بازدید
  • ۰
  • پس از دو سال پایبندی به تعهدات اوپک‌پلاس، عربستان سعودی در ژوئن ۲۰۲۵ تولید نفت خود را به ۹.۸ میلیون بشکه در روز رسانده است؛ رقمی که ۷۰۰ هزار بشکه بیشتر از سهمیه رسمی است و تردید‌هایی درباره شفافیت و اعتبار این کشور در بازار انرژی ایجاد کرده است.

    عربستان برای کنترل قیمت نفت، سقف تولید اوپک را شکست/ حذف رسانه‌های غربی از نشست اوپک

    به گزارش اقتصاد آنلاین، سایت تحلیلی اویل پرایس در گزارشی به افزایش عجیب تولید عربستان و شکستن سقف تولید اوپک پلاس پرداخته است. این سایت تحلیلی در گزارش خود آورده است: پس از دو سال ایفای نقش «عضو نمونه» در اوپک‌پلاس، عربستان سعودی اکنون تصمیم گرفته است کمی از چارچوب‌ها فاصله بگیرد.

    به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، عربستان در ماه ژوئن ۲۰۲۵، با عبور ۷۰۰ هزار بشکه‌ای از سهمیه مصوب خود، روزانه ۹.۸ میلیون بشکه نفت تولید کرده که بالاترین سطح تولید این کشور طی دو سال گذشته بوده است.

    احتمال دستکاری آمار پایبندی کامل اوپک

    آمار رسمی تولید اوپک قرار است سه‌شنبه منتشر شود و برخی تحلیل‌گران پیش‌بینی کرده‌اند که این آمار «پایبندی تقریباً کامل» اعضا به سهمیه‌ها را نشان خواهد داد. اما گمانه‌زنی درباره دستکاری احتمالی این داده‌ها پیش از انتشار، بیشتر نشانه‌ای از حذف رسانه‌ها از نشست وین تلقی می‌شود تا تحلیلی مبتنی بر شواهد.

    افزایش صادرات در بحبوحه تنش منطقه‌ای

    ریاض ادعا کرده است که افزایش صادرات و فعالیت پالایشگاهی به‌منظور مدیریت جریان نفت در بحبوحه تنش‌های منطقه‌ای انجام شده و به معنای زیر پا گذاشتن تعهدات نیست. با این حال، آژانس بین‌المللی انرژی به روند صعودی صادرات، افزایش فعالیت پالایشگاه‌ها و رشد ذخایر نفتی اشاره کرده است؛ سه نشانه‌ای که نه‌تنها حاکی از جابه‌جایی نفت نیستند، بلکه به‌وضوح نشان‌دهنده افزایش واقعی تولید هستند.

    به گزارش اقتصاد آنلاین، این افزایش بی‌سابقه تولید نفت، در حالی است که پس از حمله اسرائیل به ایران، افزایش شدید قیمت نفت می‌توانست، هزینه حمله به ایران را افزایش دهد، اما عربستان با جهش تولید در نفت خود مانع از این اقدام شد.

    حذف رسانه‌های غربی از نشست وین

    تمام این تحولات تنها چند روز پس از آن رخ داد که اوپک پنج رسانه بزرگ غربی، بلومبرگ، رویترز، نیویورک تایمز، وال‌استریت ژورنال و فایننشال تایمز را از نشست خود در وین حذف کرد. اوپک هیچ توضیحی برای این اقدام ارائه نکرد، اما فهرست رسانه‌های حذف‌شده، شباهت زیادی با آنهایی دارد که بیشترین انتقاد را از نقش اوپک در بازار نفت داشته و بیشترین حمایت را از گذار انرژی ابراز کرده‌اند.

    جالب آن‌که، بلومبرگ که در میان رسانه‌های دعوت‌نشده بود، یکی از اولین منابعی بود که به‌طور گسترده داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی درباره افزایش تولید عربستان را منتشر کرد.

    رشد تقاضای داخلی و صادرات چین

    تقاضای داخلی عربستان در فصل تابستان معمولاً افزایش می‌یابد و صادرات به چین نیز به بالاترین سطح خود طی دو سال گذشته رسیده است. شرکت آرامکو در ماه اوت ۵۱ میلیون بشکه نفت به چین صادر کرده که این امر می‌تواند تا حدی افزایش تولید را توجیه کند.

    با این‌حال، عبور از سهمیه به میزان ۷۰۰ هزار بشکه در روز یک خطای محاسباتی ساده نیست؛ این یک پیام سیاسی-اقتصادی است.

    تزلزل در شفافیت و اعتبار بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان

    صرف‌نظر از اینکه حذف رسانه‌ها از نشست اوپک اقدامی برای کنترل روایت‌ها بوده یا صرفاً به‌منظور کاهش ازدحام صف خبرنگاران صورت گرفته، این تصمیم بازتابی منفی دارد؛ و وقتی بزرگ‌ترین صادرکننده نفت خام جهان بی‌سروصدا شروع به «آزمایش مرزها» و «بستن پرده‌ها» می‌کند، آنچه زیر سؤال می‌رود فقط سهمیه‌ها نیستند؛ بلکه اعتبار کل سیستم است.

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *