×
×

صدور بیش از ۶۵۰ هزار سند ازدواج الکترونیک در ۱۵ ماه

  • کد نوشته: 12595
  • ۱۵ اسفند
  • 37 بازدید
  • ۰
  • سخنگوی سازمان‌ ثبت‌ اسناد و املاک کشور گفت: از آبان سال ۱۴۰۲ تاکنون تعداد ۶۶۲ هزار و ۸۵۳ فقره سند ازدواج به صورت الکترونیک ثبت و صادر شده است.

    صدور بیش از ۶۵۰ هزار سند ازدواج الکترونیک در ۱۵ ماه
    – اخبار اجتماعی –

    به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نخستین نشست خبری اعظم قویدل؛ سخنگوی جدید سازمان‌ ثبت‌ اسناد و املاک کشور امروز چهارشنبه ۱۵ اسفند با حضور نمایندگان رسانه‌ها برگزار شد.

    قویدل درباره میزان صدور سند الکترونیک ازدواج گفت: از آبان سال ۱۴۰۲ تاکنون تعداد ۶۶۲ هزار و ۸۵۳ فقره سند ازدواج به صورت الکترونیک ثبت و صادر شده است.

    سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه درباره راه‌اندازی دفاتر اسناد رسمی مجازی، گفت: اکنون در سکوی کاتب قراردادهای یکسان وجود دارد که به نوعی همان معاملات مجازی است و این اقدام مطابق ماده سه قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول است که در این سکو پیش‌بینی شده است و طرفین معامله می‌توانند پس از ثبت اطلاعات ظرف سه ماه به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند و در واقع به صورت غیرمجازی معاملات را انجام می‌دهند و اکنون ۱۶۲ مشاور املاک امکان تنظیم ۱۴ نوع قرارداد را دارند و در مرحله دوم اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند از قراردادهای یکسان استفاده کنند.

    وی درباره آخرین وضعیت دفاتر کارگزاری فنی و مهندسی هم گفت: پیش‌نویس تأسیس این دفاتر تهیه و به معاونت حقوقی قوه قضاییه ارسال شده و به محض تصویب در این  معاونت و تأیید رییس قوه قضاییه اجرایی می‌شود. این دفاتر، امور ثبتی را انجام می‌دهند.

    قویدل افزود: قرار است انجام خدمات ثبتی که در حال حاضر در ادارات ثبت اسناد انجام می‌شود،  برون‌سپاری شود و در دفاتر  کارگزاری فنی و مهندسی اجرایی شود.

    قویدل در ادامه این نشست خبری با اشاره به سامانه ساماندهی اسناد رسمی (سامانه ثبت ادعا) که طبق ماده ۱۰ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول باید از سوی سامان ثبت اسناد و املاک کشور راه‌اندازی شود، گفت: فاز نخست این سامانه آماده شده است و طبق برنامه‌ریزی‌ها در اردیبهشت‌ماه سال آینده تمام فرآیند این سامانه به اتمام خواهد رسید و پس از آن با ابلاغ رییس قوه قضاییه، بارگذاری اسناد عادی مالکیت املاک و اراضی در این سامانه به مدت دو سال شروع خواهد شد.

    وی با اظهار اینکه برآوردها حاکی از وجود ۳۰ میلیون قولنامه و سند عادی برای مالکیت است، گفت: مالکین این اسناد و قولنامه‌ها باید اسناد خود را در سامانه موضوع ماده ۱۰ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول بارگذاری کنند.

    قویدل همچنین گفت: در سامانه قراردادهای یکسان و یک شمل هم بارگذاری شده است و هم‌ اکنون ۱۶۲ مشاور املاک به طور آزمایشی امکان تنظیم ۱۴ نوع قرارداد را در این سامانه دارند. در مرحله دوم و پس از رفع اشکالات احتمالی، اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند از قراردادهای یکسان سامانه استفاده کنند.
    سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره اخذ استعلام ممنوع‌الخروجی هم گفت: استعلام ممنوع‌الخروجی در ایام نوروز مانند روزهای غیرتعطیل از طریق سامانه کاتب به صورت ۲۴ ساعته قابل انجام است.

    وی درباره رسیدگی به تخلفات سردفتران با استفاده از هوش مصنوعی گفت: قطعاً یکی از اهداف سازمان ثبت اسناد و املاک کشور استفاده از هوش مصنوعی در تمام برنامه‌های سازمان است و یکی از اهداف سازمان استفاده از این امکان در ثبت شکایات و بررسی تخلف سردفتران است.

    قویدل درباره ثبت اطلاعات املاک در سامانه حدنگار و اینکه آیا زیرساخت‌های فعلی کشور برای پیاده‌سازی این قانون کافی است، گفت: یکسری زیرساخت‌ها است که باید در سازمان ثبت آن را حل کنیم تا هنگام ثبت‌نام با مشکل مواجه نشویم. خوشبختانه با انجام تمهیدات لازم، ثبت‌نام به سرعت در سامانه انجام می‌شود. توصیه ما این است که افراد هرچه سریع‌تر نسبت به تبدیل اسناد به تک برگ اقدام کنند. از این طریق اسناد در بانک کاداستر ملک جانمایی می‌شود و اگر شخصی ادعای مالکیت کند ما می‌توانیم با چک کردن در سامانه به موضوع مالکیت رسیدگی کنیم.

    انتهای پیام/

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *