×
×

پیامدهای ترسناک خالی شدن سد کرج

  • کد نوشته: 21907
  • ۹ فروردین
  • 8 بازدید
  • ۰
  • رئیس پیشین شورای جهانی آب گفت: اکنون ذخایر سدهای اطراف به‌شدت افت کرده و آب سد کرج به حداقل میزان خود رسیده و اگر بارندگی مناسبی در فصل بهار نباشد رویکرد به سمت استفاده بیشتر از آب زیرزمینی و حفر چاه خواهد بود.

    پیامدهای ترسناک خالی شدن سد کرج

    به گزارش نبض بازار، عباسقلی جهانی درباره افزایش برداشت از آب‌های زیرزمینی در تهران باتوجه به کاهش بارش‌ها اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود امسال سال خشکی باشد و شرایط خشکسالی ادامه دارد اما با این حال همچنان شاهدیم با وجود افت شدید آب زیرزمینی در تهران و اطراف برای جلوگیری از شرایط اضطراری و عدم امکان تامین آب مورد نیاز رویکرد حفر چاه در دستور کار قرار گرفته است.

    وی افزود: اکنون ذخایر سدهای اطراف بشدت افت کرده و آب سد کرج به حداقل میزان خود رسیده و اگر بارندگی مناسبی در فصل بهار نباشد رویکرد به سمت استفاده بیشتر از آب زیرزمینی و حفر چاه خواهد بود.

    رئیس پیشین شورای جهانی آب در ادامه به موضوع هدررفت آب در تهران اشاره و اظهار داشت: اگر به آمار رسمی مراجعه کنیم در شبکه آبرسانی و توزیع آب در تهران ۳۰ درصد آب به حساب نیامده داریم یعنی اگر یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب نیاز آب شرب و بهداشتی تهران باشد ۳۰ درصد این میزان به حساب نمی‌آید، به دلیل اینکه در مناطق زیادی مخصوصا مناطق فرسوده شبکه آبرسانی تهران قدیمی است.

    وی ادامه داد: آب با قیمت تمام‌شده بالایی تصفیه و به دست مصرف‌کننده می‌رسد اما به دلیل هدررفت این میزان از دسترس خارج می‌شود، اگر رویکردها را برای سرمایه‌گذاری روی عرضه به سمت جنبه مدیریت تقاضا به صورت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ببریم، یعنی به جای احداث سد جدید؛ شبکه آب را نوسازی کنیم اوضاع بهتری خواهیم داشت.

    جهانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، استاندارد هدرفت آب در کشورهای پیشرفته زیر ۱۰ درصد است هر سال که می‌گذرد و ما نوسازی شبکه آب شهری را انجام نمی‌دهیم این رقم بیشتر می‌شود، 

    وی با بیان اینکه در این شرایط نباید فقط منتظر باران بمانیم، گفت: به جای مدیریت تقاضا و جلوگیری از هدرفت روی عرضه بیشتر آب کار می‌کنیم.

    منبع: ایلنا

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *