×
×

پیشنهاد نوروزی برای گالری‌گردی؛ همراه با پیکاسو و گرنیکا قدم بزنید

  • کد نوشته: 23493
  • ۱۴ فروردین
  • 3 بازدید
  • ۰
  • نمایشگاه «پیکاسو در تهران» روایتی است از زندگی پیکاسو و دوره‌های هنری که از سر گذراند از این رو تجربه تماشای این نمایشگاه را در ایام نوروز پیشنهاد می‌دهیم.

    پیشنهاد نوروزی برای گالری‌گردی؛ همراه با پیکاسو و گرنیکا قدم بزنید

    به گزارش خبرنگار مهر، نیمه اسفند سال گذشته یکی از مهمترین نمایشگاه‌ها از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح شد که به روایتی از آثار دوره‌های مختلف کاری و مجموعه «توروماکیا» یا «هنر گاوبازی»، اثر درخشان پابلو پیکاسو به همراه گزیده‌ای از آثار هنرمندان ایرانی و خارجی از گنجینه موزه، می‌پردازد.

    در متن بیانیه نمایشگاه «پیکاسو در تهران» آمده است: «پابلو پیکاسو (۱۸۸۱ – ۱۹۷۳) از قله‌های هنر مدرن است که بر بسیاری از جنبش‌های هنری پس از خود تأثیر گذاشته است. شهرت پیکاسو نه تنها در دنیای هنر بلکه در میان طیف گسترده ای از مردم سراسر جهان گواهی بر اهمیت جایگاه اوست. این شهرت و جایگاه در جامعه ایران نیز ملموس است. در دهه‌های نخست سده بیستم میلادی نقاشان مدرن با این پرسش اساسی روبه‌رو شدند که مرز میان تصویر و نقاشی با دیگر رسانه‌ها کجاست. حاصل این مواجهه تجربه‌هایی مفصل بود از ابداع کلاژ و سرهم سازی تا چاپ و چیدمان و نقاشی‌های نوری تجربه زیست پیکاسو در این سال‌ها و استقبالش از تکنیک‌های نوآورانه همچون چاپ نه تنها به او فرصت داد تا خلاقیت فردی اش را بپروراند بلکه زمینه حضور گسترده اش در عرصه‌های متنوع هنری و امکان یادگیری بیشتر و تجربه‌های فراگیرتر را برای او فراهم آورد. نمایشگاه «پیکاسو در تهران» روایتی است از زندگی پیکاسو و دوره‌های هنری که از سر گذراند. در این روایت در موزه هنرهای معاصر تهران نمونه‌هایی از آثار هنرمندان هم دوره با پیکاسو را نیز به نمایش گذاشته‌ایم که با او در سبک‌ها و نگرش‌ها همراه بوده اند. همچنین کوشیده ایم تا به تأثیر پیکاسو بر هنرمندان ایرانی نیز توجه کنیم. نمایشگاه حاضر روایتی است که امکان تأمل و بازاندیشی در تاریخ هنر معاصر جهان و ایران را فراهم می‌آورد.»

    پیشنهاد نوروزی برای گالری‌گردی؛ همراه با پیکاسو و گرنیکا قدم بزنید

    مشاهدات خبرنگار مهر از موزه هنرهای معاصر تهران در روز ۴ فروردین ماه، نشان می‌دهد این نمایشگاه نیز همچون نمایشگاه «چشم در چشم» پتانسیل بازدیدهای پرشور و پرازدحام را در ایام تعطیلات نوروز دارد.

    در بخش هنر گاوبازی توضیحی نوشته شده است؛

    قهرمان افسانه‌ای اسپانیا خوزه دلگادو در ۱۷۹۶ نخستین و مهمترین مرجع درباره فرهنگ و جهان گاوبازی را نوشت: «توروماکیا (هنر گاوبازی)؛ این مکتوب چنان میراث مهمی برای اسپانیایی‌ها بود که فرانسیسکو گویا را دست به کار کرد تا برایش تصویرهایی بسازد. در ۱۹۲۸، گوستاوو جیلی روج سفارش تصویرسازی توروماکیا را به پیکاسو داد، هنوز چاپ‌ها به شش عدد نرسیده بود که جنگ داخلی اسپانیا رخ داد و سفارش معلق ماند. سه دهه بعد گوستاو و جیلی استوه فرزند سفارش دهنده فقید پیکاسو را در پاریس مجاب کرد تا کار را تمام کند. پیکاسو تصویرها را با تکنیک لیفت گراند طراحی کرد. کمپانی گوار و کاساس در بارسلونا کاغذی ویژه برای پروژه تولید کرد که همه صفحه هایش آب نشانِ سرِ گاو با طراحی پیکاسو دارد. کاغذ دست ساز را به کارگاه لاکورییر فرلو در پاریس آوردند و فرایند چاپ با نهایت دقت و تحت نظارت مستقیم پیکاسو انجام شد. حاصل آن، ۲۶ اثر چاپی است. هر صفحه از این مجموعه پژواک کودکی پیکاسو در مالاگا است.

    پیشنهاد نوروزی برای گالری‌گردی؛ همراه با پیکاسو و گرنیکا قدم بزنید
    مجموعه «توروماکیا» یا «هنر گاوبازی»

    در این نمایشگاه بیش از ۶۰ اثر از پابلو پیکاسو از دوره‌های مختلف کاری این هنرمند اسپانیایی به نمایش گذاشته شده است؛ این مجموعه شامل ۲۶ اثر آکواتینت از سری «توروماکیا» یا «هنر گاوبازی» است که در کنار تعدادی دیگر از آثار این هنرمند برجسته و همچنین برخی از مهمترین آثار او ارائه شد. مجموعه «توروماکیا» یا «هنر گاوبازی» یکی از آثار ارزشمند پیکاسو است که شامل ۲۶ قطعه آکواتینت بوده و در قالب پورتفولیو با ۲۶۱ نسخه منتشر شده است. این مجموعه در موزه های بزرگ جهان از جمله موما (MOMA) نیز نگهداری می‌شود. در کنار این، آثار شاخصی همچون «نقاش و مدلش»، «پنجره‌ای باز به خیابان پنتی یور»، «بابون و بچه اش» و «زن گریان ۱، ۳، ۴» از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران نیز به نمایش درآمده است.

    همچنین در این نمایشگاه منتخب آثاری از هنرمندان ایرانی همچون بهرام دبیری، بهمن محصص، جلیل ضیاء پور، محسن وزیری مقدم، محمد علی شیوایی (کاکو)، گارنیک در هاکوپیان، هانیبال الخاص و پروانه اعتمادی و همچنین آثار هنرمندان خارجی مانند ژان دوبوفه، ژرژ براک، رابرت دلونه، فرنان لژه، فرانتیشک کوپکا و خوان میرو به نمایش گذاشته شده است.

    پیشنهاد نوروزی برای گالری‌گردی؛ همراه با پیکاسو و گرنیکا قدم بزنید
    مجموعه مجسمه‌های غول‌پیکر ژان دوبوفه / عنوان اثر: «فرصت طلب»

    علاقه‌مندان برای بازدید از این نمایشگاه می‌توانند تا پایان ماه مبارک رمضان، همه‌روزه به‌جز ایام تعطیل از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ عصر و از ۱۴ فروردین‌ ۱۴۰۴ تا ۳۱ اردیبهشت‌، همه‌روزه به‌جز دوشنبه‌ها از ساعت ۱۰ صبح تا ۷ عصر به موزه هنرهای معاصر تهران مراجعه کنند.

    نمایشگاه «پیکاسو در تهران» از ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ تا ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در موزه هنرهای معاصر تهران برقرار است.

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *