×
×

سیب‌زمینی از سفره‌ها پر کشید؟ | بررسی علل گرانی مجدد در بازار تره‌بار

  • کد نوشته: 24300
  • ۱۶ فروردین
  • 5 بازدید
  • ۰
  • بازار سیب‌زمینی بار دیگر با افزایش قیمت مواجه شده و این محصول پرمصرف در برخی مناطق کمیاب گزارش شده است. نوسانات قیمتی موجب نگرانی خانوارها و تقاضا برای نظارت بیشتر شده است.

    سیب‌زمینی از سفره‌ها پر کشید؟ | بررسی علل گرانی مجدد در بازار تره‌بار

    به گزارش نبض بازار با وجود اینکه در هفته های پایانی سال گذشته قیمت سیب زمینی به کمک واردات کمی تعدیل شده بود در سال جاری دوباره شاهد کاهش عرضه و افزایش قیمت این محصول در بازار هستیم.

     سیب زمینی محصول پرمصرف در سبد غذایی خانوار بر اساس مشاهدات میدانی در هیچ کدام از میادین میوه و تره بار شهرداری تهران مشاهده نمی‌شود  و قیمت این محصول در بازار نیز افزایش یافته است.

     در حالی که سیب زمینی تازه نیز به بازار آمده است اما  بر اساس مشاهدات میدانی هر کیلوگرم از این محصول در نقاط مختلف تهران از ۵۵ هزار تومان تا ۸۹ هزار تومان به فروش می‌رسد، سایر صیفیجات از جمله خیار نیز قیمت بالایی دارد به طوری که هر کیلوگرم از این محصول در میادین میوه ۴۹ هزار تومان و در بازار تا ۸۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

    صادرات بی‌رویه سیب زمینی در ماه‌های پایانی سال گذشته بازار داخلی را با کمبود مواجه کرد و قیمت این محصول را افزایش داد تا در نهایت وزارت جهاد کشاورزی با دریافت اختیار برای ایجاد ممنوعیت و محدودیت صادرات و تنظیم بازار از سران سه قوه، صادرات سیب زمینی و حبوبات را از اسفند ماه به مدت دو ماه ممنوع کرد.

    در آن زمان با توجه به درخواست وزارت جهاد کشاورزی و اعلام سازمان توسعه تجارت، گمرک ایران دستورالعمل ممنوعیت صادرات سیب‌زمینی و حبوبات به مدت دو ماه را به کلیه گمرکات اجرایی ابلاغ کرد.

    در این بخشنامه آمد: با استناد مفاد بند ٢ تصمیمات متخذه جلسه تنظیم بازار و بر اساس اختیارات تفویض شده به وزیر جهاد کشاورزی، صادرات سیب زمینی و انواع حبوبات (مطابق با جدول نام کالا و شرح تعرفه کالایی آن) به مدت ۲ ماه ممنوع می‌باشد. 

    نمازی مدیرعامل جهاد استقلال وابسته به وزارت جهاد کشاورزی پیش از این اعلام کرده بود که واردات سیب زمینی برای تنظیم بازار تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد و در صورتی که این ادعا واقعیت داشته باشد مشخص نیست که چرا سیب زمینی برای عرضه در میادین میوه وجود ندارد و قیمت آن در بازار افزایش یافته است.

    وی با بیان اینکه موسسه جهاد استقلال برای واردات سیب زمینی دو کشور پاکستان و ترکیه را هدف قرار داده است، افزود: ۵۰ هزار تن سیب زمینی سفارش داده شده که بخشی از آن صنعتی است و توسط بخش خصوصی و موسسه جهاد استقلال وارد می‌شود.

     
     

    نمازی با تاکید بر اینکه واردات سیب زمینی تا تنظیم شدن بازار ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: شخصا امیدوارم روزی برسد که ایران از واردات سیب زمینی بی‌نیاز شود و سیب زمینی تولید داخل را به سیب زمینی خارجی ترجیح می‌دهم.

    منبع اقتصادنیوز

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *