به گزارش نبض بازار اکبر یاوری، رئیس اتحادیه بارفروشان تهران، افزود که با پایان تعطیلات و به جریان افتادن مجدد حمل و نقل، قیمت سیبزمینی در روزهای آینده کاهش خواهد یافت.
او توضیح داد که واردات سیبزمینی دیگر ضروری نیست، زیرا تولید داخلی به اندازه کافی وجود دارد. همچنین، سیبزمینیهای تازه از استانهای مختلف، از جمله جیرفت و خوزستان، آماده عرضه به بازار هستند. او پیشبینی کرد که قیمت سیبزمینی با شیب ملایم کاهش خواهد یافت و به تعادل خواهد رسید.
در حال حاضر، قیمت سیبزمینی در بازار عمدهفروشی تهران بین ۳۲ هزار تومان تا ۴۰ هزار تومان برای سیبزمینی انباری و بین ۴۲ هزار تومان تا ۴۸ هزار تومان برای سیبزمینی تازه متغیر است.
رئیس اتحادیه بارفروشان همچنین درباره قیمت میوههای نوبرانه، از جمله گوجه سبز و چغاله بادام، توضیح داد که این محصولات در روزهای نخست عرضه خود گران هستند، اما از ابتدای اردیبهشت ماه قیمت آنها کاهش خواهد یافت.
در اواسط زمستان سال گذشته، قیمت سیبزمینی در بازار بهطور ناگهانی به بیش از ۷۰ هزار تومان رسید و این افزایش قیمت در تهران بیش از ۲ هفته ادامه داشت.
علت این امر، صادرات بیرویه سیبزمینی بوده که با واردات سیبزمینی از کشورهای پاکستان و ترکیه قیمت این محصول کاهش یافت و قیمت هر کیلو سیبزمینی در میادین میوه و ترهبار به ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش پیدا کرد.
با وجود اینکه در هفته های پایانی سال گذشته قیمت سیب زمینی به کمک واردات کمی تعدیل شده بود در سال جاری دوباره شاهد کاهش عرضه و افزایش قیمت این محصول در بازار هستیم.
در حالی که سیب زمینی تازه نیز به بازار آمده است اما بر اساس مشاهدات میدانی هر کیلوگرم از این محصول در نقاط مختلف تهران از ۵۵ هزار تومان تا ۸۹ هزار تومان به فروش میرسد، سایر صیفیجات از جمله خیار نیز قیمت بالایی دارد به طوری که هر کیلوگرم از این محصول در میادین میوه ۴۹ هزار تومان و در بازار تا ۸۰ هزار تومان به فروش میرسد.
صادرات بیرویه سیب زمینی در ماههای پایانی سال گذشته بازار داخلی را با کمبود مواجه کرد و قیمت این محصول را افزایش داد تا در نهایت وزارت جهاد کشاورزی با دریافت اختیار برای ایجاد ممنوعیت و محدودیت صادرات و تنظیم بازار از سران سه قوه، صادرات سیب زمینی و حبوبات را از اسفند ماه به مدت دو ماه ممنوع کرد.
منبع اکوایران
دیدگاهتان را بنویسید