به گزارش نبض بازار، سعادتنژاد، یکی از اعضای هیئتمدیره انجمن انبوهسازان استان تهران، عنوان کرده است که افزایش بیرویه هزینههای ساخت و عدم پیشبینی بسیاری از هزینهها در قراردادهای اولیه منجر به افزایش قیمت تمام شده واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن شده است. او بیان کرده که اعطای تسهیلات ساخت و برنامهریزی برای افزایش آن میتواند به بهبود روند ساخت و ساز کمک کند.
وضعیت قراردادها و تاثیر نرخ ارز
او درباره وضعیت پروژههای مسکن اقدام ملی و مسکن ملی اعلام کرده است که در زمان واگذاری زمینها برای این پروژهها، بسیاری از قراردادها با قیمت متری ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا حداکثر ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای ساخت بسته شده بود. این موضوع در حالی بود که نرخ ارز در شرایط ثبات قیمتی بوده است.
مشکلات مرتبط با تاخیر در پرداختها
سعادتنژاد به مشکل تاخیرهای فراوان در پرداختهای دولتی و وامها اشاره کرده و میگوید که کندی در تزریق منابع مالی و آورده مردم ضعف در پیشرفت پروژهها را در پی داشته و بسیاری از ساختمانها نیمهکاره ماندهاند.
هزینههای نادیده گرفته شده در قراردادها
وی میگوید که هزینههایی مثل آسانسور، شیرآلات، کابینت، انشعابات، محوطهسازی و هزینههای جواز و دریافت وام و پایانکار و مالیات در قراردادها لحاظ نشده است. او تأکید کرد که ساخت واحدهایی حتی با کیفیت مسکن مهر نیز به متری ۲۵ میلیون تومان خواهد رسید و این بدون احتساب انشعابات و محوطهسازی است.
چالشهای هزینههای ساخت در شرایط فعلی
با توجه به گفتههای سعادتنژاد، در برخی شهرها مسکن مهر به دلیل کیفیت پایین تخریب شده و حتی ساخت همان کیفیت با قیمتهای امروز بسیار پرهزینه است. او میافزاید: وعده خانهدار شدن با ۵۰۰ یا ۱ میلیارد تومان، در حال حاضر دور از دسترس است.
ضرورت افزایش تسهیلات ساخت
پیشبینی میشود که بدون توقف روند تورم و با شرایط فعلی پرداختهای نقدی، بدست آوردن آوردهای کمتر از ۲.۵ میلیارد تومان عملاً غیرممکن است و این واحدها حتی با تسهیلات ۵۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومانی هم قابل دستیابی نیستند؛ بنابراین باید تدابیری برای افزایش میزان تسهیلات ساخت در دستور کار قرار گیرد.
خطر ناکامی پروژهها
سعادتنژاد هشدار میدهد که در صورتی که تزریق منابع، قیمت مصالح و بروکراسی صدور مجوزها به همین روال ادامه یابد، این پروژهها به سرانجام نمیرسند. بسیاری از مردم با وعده خانهدار شدن سرمایههای محدود خود را در این پروژهها قرار دادهاند و بانکها نیز متحمل خسارتهایی در این زمینه شدهاند، زیرا مردم تا زمانی که در این ساختمانها ساکن نشوند قسطهای خود را پرداخت نمیکنند.
منبع: اقتصاد ۱۰۰
دیدگاهتان را بنویسید