خبرگزاری مهر-گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصههای هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاقها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع میشود. در سلسله گزارشهای «هنرهای تجسمی در هفتهای که گذشت» درصدد هستیم تا گوشهای از این مهجور بودن را جبران کنیم. هرچند جمعهها روز تعطیل محسوب میشود اما در این روز، نمایشگاههای هنرهای تجسمی آغاز به کار میکنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمهسازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیستها، خوشنویسان و … تلاشها و فعالیتهای اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور میگذارند.
«آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاههای هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم میکند به ویژه اینکه فرصت تعطیلات نوروزی نیز فرصتی دوچندان برای گالری گردی به حساب میآید. بر این اساس، نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی و همچنین برخی نمایشگاهها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.
افتتاح نمایشگاه هنرمندی که هنر انقلاب را از انحصار تاریخ درآورد
در اولین روز هفته گذشته، نمایشگاه آثار دیده نشده زندهیاد حبیب الله صادقی و یک اثر خلق شده کارگاهی او، با حضور علاقهمندان در گالری عالی افتتاح شد.
در بیانیه نمایشگاه آمده است: «مجموعه آثار نقاشی حبیب الله صادقی نماینده زبان بصری انقلاب به حساب میآید؛ چرا که ماحصل زیست مجاهدانه در هنر انقلاب بوده نه مسیری از سر تفنن. صادقی در این راه با ورود مسئولانه به عرصه جنبش هنر انقلاب بی آنکه تعلقی به چارچوب و تعاریف متعارف هنری داشته باشد برای بازکردن گرههای کور جامعهاش دست به کار هنر زد، از این رهگذر یعنی روزآمد ساختن موضوعات انقلابی در نقاشی، او توانست هنر انقلاب اسلامی را از انحصار در هنر تاریخی درآورد و به نوعی هنر اجتماعی نزدیک سازد.»
اعتلای فرهنگ و هنر و اقتدار صنوف
در هفتهای که گذشت، سیدعباس صالحی در دیدار عیدانه با اعضای شورایعالی خانه هنرمندان ایران، با تعدادی از هنرمندان تجسمی، تئاتر و سینما دیدار و گفتگو کرد. وی اعتلای فرهنگ و هنر را به اقتدار صنوف وابسته دانست و گفت: ادله مختلفی وجود دارد که صنوف مستحکم، مقتدر و اصیل برای هنر، فرهنگ و نیز نظام حکمرانی در کشور مفیدتر هستند. اگر بتوانیم مسیری را که در مورد صنوف و انجمنها آغاز کرده بودیم، ادامه دهیم اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
هفته هنر انقلاب و اعلام ۵ نامزد نهایی چهره سال هنر انقلاب
پس از افتتاح یازدهمین هفته هنر انقلاب در جوار مزار شهید سیدمرتضی آوینی، اواسط هفته گذشته بود که هیئت انتخاب نامزدهای نهایی چهره سال هنر انقلاب معرفی شدند که متشکل از مرتضی سرهنگی: نویسنده و چهره سال ۱۳۹۳ هنر انقلاب اسلامی، احمدرضا درویش: کارگردان سینما، سیدمسعود شجاعی طباطبایی: کاریکاتوریست و چهره سال ۱۳۹۵ هنر انقلاب اسلامی، حمید حسام: نویسنده و چهره سال ۱۳۹۶ هنر انقلاب اسلامی، محسن مومنی شریف: نویسنده و رئیس سابق حوزه هنری انقلاب اسلامی و مسعود نجابتی: گرافیست و چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی هستند.
این هیئت در گام نخست ۱۵ هنرمند و در نهایت، ۵ نفر از هنرمندان را به عنوان نامزدهای نهایی چهره سال ۱۴۰۳ هنر انقلاب معرفی کرد که اسامی آنها نیز عبارت است از گلستان جعفریان نویسنده، محمد حمزهزاده نویسنده، محمدرضا دوستمحمدی گرافیست، محمد رسولی شاعر و کارن همایونفر آهنگساز.
در نهایت با نظرسنجی از نخبگان و خبرگان هنر انقلاب اسلامی، چهره سال ۱۴۰۳ هنر انقلاب از میان نامزدهای نهایی انتخاب و در آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی معرفی میشود.
ایجاد «هنرستان شهید آوینی» برای استمرار نسل روایت فتح
در هفته گذشته، علی مقواساز رئیس بنیاد روایت فتح درباره تلاش برای تربیت نیروی جوان جهت ادامه پیدا کردن نسل روایت فتح گفت که به دنبال ساخت هنرستان شهید آوینی هستند تا بتوانند از این بستر موضوع تربیت هنرمندان آینده را دنبال کنند.
سال صفری که طنزی سیاه برای رژیم صهیونیستی است
در هفتهای که گذشت، نمایشگاه کارتون و کاریکاتور «سال صفر» حاصل کار ۶۰ هنرمند از ۴۲ کشور جهان از جنایات رژیم صهیونسیتی در موزه هنرهای معاصر فلسطین افتتاح شد.
نمایشگاه «سال صفر» در ادامه جریان هنری است که بعد از «طوفان الاقصی» روی داد. علیرغم اینکه رویدادهای هنری و اتفاقات به تهران و پایتختنشینان منتهی میشود اما با همت عباس ناصری کاریکاتوریست و با استفاده از ظرفیتهای فراتهرانی، فراخوانی برای رویداد «سال صفر» منتشر و ۷۰۰ اثر از ۴۲ کشور جهان به این رویداد ارسال شد. نمایشگاه کارتون و کاریکاتور «بیمارستان، منطقه جنگی» اولین نمایشگاه از این مجموعه بود که سال ۱۴۰۲ برگزار شد و «سال صفر» نمایشگاه دوم این مجموعه است که پاییز ۱۴۰۳ در بجنورد برگزار شد و حالا منتخبی از آثار این مجموعه نمایشگاه با حدود ۷۰ اثر در موزه هنرهای معاصر فلسطین به نمایش درآمده است.
فروش بالاتر از برآورد یک نقاشی از امیلی برونته
یک نقاشی اثر امیلی برونته نویسنده انگلیسی، در یک حراجی توسط موزه «برونته» که در خانه سابق او قرار دارد، به قیمتی فراتر از برآوردها خریداری شد. این نقاشی که پرتره خیالی از زنی با موهای تیره را که در باد پریشان است و ردایی گشاد و آبی روشن بر تن دارد به تصویر میکشد، هنگام عرضه در حراجی فروم در ۲۷ مارس (۸ فروردین)، نبردی را در بین خریداران بهراه انداخت. این اثر درحالی به قیمت ۳۲,۰۰۰ پوند (۴۲,۰۰۰ دلار) به موزه فروخته شد، که بسیار بالاتر از برآورد قبلی ۲۰,۰۰۰ پوندی (۲۶,۰۰۰ دلار) آن بود.
با وجودی که امیلی برونته گاهی نیز نقاشی میکرد اما بیشتر بهعنوان نویسنده شناخته میشود و تنها رمانش به نام «بلندیهای بادگیر» تحسین شده است.
آغاز نمایشگاههای هنری در آدینه
نمایشگاه «کام بک» در گالری آرتیبیشن، نمایشگاه آثار رضا بابک با عنوان «با بابک» در گالری ثالث، نمایشگاه گروهی «به رنگ سپید» در گالری جاوید، نمایشگاه انفرادی از آثار روحا دباغیان با عنوان «هنوز» در باگالری، نمایشگاه «نگار قیامت» در گالری اعتماد، نمایشگاه «ضد نور» و «سوء طراحی» در گالری سو، نمایشگاه «سایه» در گالری والی، نمایشگاه «شناور» در گالری باوان، نمایشگاه «تنهای تنها» در گالری دوست، نمایشگاه «ادامه سفیدی روز» در گالری باشگاه و نمایشگاه «و دوباره بیداری» در گالری اِو، از جمله نمایشگاههایی هستند که عصر جمعه ۲۹ فروردین افتتاح میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید