به گزارش نبض بازار سردست گوسفندی در بستهبندی یک کیلوگرمی، با قیمت یک میلیون و ۵۴۰ هزار تومان توسط متقاضیان خریداری میشود.
گوشت گوسفندی ران ممتاز به ازای هر کیلوگرم یک میلیون و ۱۱۰ هزار تومان توزیع میشود.
گوشت خورشتی گوساله با نرخ ۴۲۵ هزار تومان خرید و فروش میشود.
گوشت شقه گوسفندی به ازای هر کیلوگرم ۹۰۰ هزار تومان و مغز ران گوساله ۶۸۳ هزار تومان در سطح کشور توزیع میشود.
دنبه گوسفندی در سطح بازار ۳۰۵ هزار تومان، استیک راسته گوساله با توجه به متقاضیان خود با نرخ ۶۳۴ هزار تومان و قلم گوساله را در بستهبندی ۸۰۰ گرمی، ۹۰ هزار تومان عرضه میشود.
ماهیچه گوسفندی نیز یک میلیون و ۱۶۰ هزار تومان و قلوهگاه گوسفندی ۳۶۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم توسط متقاضیان تهیه میشود.
علت بالا بودن قیمت گوشت گوسفندی
بررسیها نشان میدهد قیمت گوسفند زنده به حدود کیلویی ۳۰۰ هزار تومان میرسد و مصرفکننده در تهران گوشت را به طور متوسط با قیمت ۶۳۰ هزار تومان خریداری میکند. قیمت گوشت گوساله هم در حالی کیلویی ۳۹۰ هزار تومان است که دام زنده بیشتر از ۱۹۷ هزار تومان مشتری ندارد. این یعنی قیمت گوشت از تولیدکننده تا مصرفکننده، در بدترین حالت ۱۰۰ درصد افزایش پیدا میکند. چه چیزی عامل این شلختگی است و بازیگران بازار دام زنده چه کسانی هستند؟
قیمت دام زنده را چه کسی بالا میبرد؟
قیمتگذاری دام زنده در محل دامداری تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله نژاد، سن، وزن، وضعیت سلامت دام، شرایط عرضه و تقاضای محلی و قدرت چانهزنی دامدار تعیین میشود. نکته قابل توجه، اختلاف فاحش بین قیمت خرید از دامدار و قیمت نهایی فروش به مصرفکننده است. این اختلاف قیمت نشان میدهد که بخش قابل توجهی از ارزش افزوده در مراحل واسطهگری و توزیع ایجاد میشود.
دامداران اغلب از قدرت چانهزنی کمتری برخوردار هستند. آنها معمولاً اطلاعات کافی از قیمت واقعی بازار ندارند، اما چون به فروش سریع دامهای خود نیازمندن و مجبور به پذیرش قیمتهای پیشنهادی واسطهها یا دلالان میشوند.
دلالان بزرگ و کشتارگاهها به دلیل دسترسی به سرمایه و اطلاعات بیشتر، از قدرت چانهزنی بالاتری برخوردارند. تمرکز در صنعت کشتارگاهی در برخی مناطق میتواند این قدرت را بالا ببرد و منجر به تعیین قیمتهای پایینتر برای دامداران شود.
میدانداران به عنوان گردانندگان مراکز اصلی تجارت، از طریق تعیین هزینهها و مقررات بازار، بر قیمت نهایی تاثیر میگذارند. اتحادیههای دامداران، در صورت برخورداری از سازماندهی قوی و حمایت اعضا، میتوانند نقش مهمی در افزایش قدرت چانهزنی تولیدکنندگان ایفا کنند، اما در حال حاضر به نظر میرسد که این نقش در بازار دام زنده ایران کمرنگ است.
تعاملات بین این بازیگران، با در نظر گرفتن عوامل مختلفی مانند میزان عرضه و تقاضا، کیفیت دام، شرایط پرداخت و هزینههای جانبی، در نهایت قیمت و میزان عرضه دام زنده در بازار را تعیین میکند.
منبع تابناک
دیدگاهتان را بنویسید