به گزارش اقتصادآنلاین، ر ساعات ابتدایی صبح روز سهشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۴، یکی از قضات پرتلاش و مردمی دستگاه قضایی کشور، قاضی احسان باقری، در مسیر عزیمت به محل کار خود در شیراز، هدف حمله دو فرد ناشناس با سلاح سرد قرار گرفت و به شهادت رسید. این اقدام جنایتکارانه که با واکنش فوری مسئولان قضایی و امنیتی کشور همراه شد، موجی از تأثر و تألم را در جامعه قضایی و عموم مردم ایجاد کرد.
شهید قاضی احسان باقری کیست؟
شهید قاضی احسان باقری، ۳۸ ساله، متولد شهرستان ممسنی و دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته حقوق جزا و جرمشناسی بود. او متأهل و دارای یک فرزند بود و در زمره قضات پرتلاش و جهادی دستگاه قضایی کشور به شمار میرفت. قاضی باقری به دلیل روحیه مسئولیتپذیر و دلسوزی برای ارباب رجوع، حتی خارج از ساعات اداری نیز به بررسی و صدور رأی در پروندهها میپرداخت و بارها پروندهها را برای تسریع در رسیدگی، به منزل میبرد.
سوابق کاری شهید قاضی احسان باقری
شهید باقری از تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۹۰ تا ۲۷ اسفند ۱۳۹۱ به عنوان کارآموز قضایی وارد دستگاه قضایی شد و پس از آن از اسفند ۱۳۹۱ تا مهر ۱۳۹۶ به عنوان دادیار دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد به خدمت پرداخت. از آبان ۱۳۹۶ تا اردیبهشت ۱۴۰۳، به عنوان بازپرس دادسرای عمومی و انقلاب شیراز مشغول فعالیت بود و در ادامه با ارتقاء به ریاست شعبه ۱۰۲ کیفری ۲ شیراز منصوب شد و تا لحظه شهادت در این سمت فعالیت می کرد. پروندههای متعدد کیفری تحت بررسی او، از جمله پروندههای مرتبط با جرائم سازمانیافته، احتمالاً موجب شده بود تا وی در معرض تهدیدات امنیتی قرار گیرد.
انگیزههای احتمالی ترور قاضی باقری
بررسیهای اولیه از سوابق قضایی شهید قاضی احسان باقری، احتمالهایی درباره انگیزههای ترور وی مطرح کرده است. یکی از سناریوهای احتمالی، ارتباط این حمله با رسیدگی وی به برخی پروندههای حساس و مهم قضایی است که میتواند انگیزهای برای اقدام مجرمانه باشد.
همچنین برخی تحلیلگران امنیتی، این اقدام را به گروههای معارض و تروریستی نسبت داده و آن را تلاشی برای انتقامجویی یا تأثیرگذاری بر روند رسیدگی به پروندههای خاص ارزیابی کردهاند. در عین حال، گمانهزنیهایی نیز درباره هدف ایجاد رعب و فشار روانی بر دیگر قضات و مقامات قضایی کشور مطرح است که در دست بررسی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی قرار دارد.
دیدگاهتان را بنویسید