×
×

از هدیه روح‌الامین به یک فرمانده تا آثار هنرمندان زن نوگرا که دیده شد

  • کد نوشته: 73999
  • ۳ مرداد
  • 2 بازدید
  • ۰
  • در هفته‌ای که گذشت، حسن روح‌الامین اثر «پاسداران وطن» خود را به فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اهدا کرد، همچنین سلسله نمایشگاه‌های «به گزارش زنان» در گالری‌های پایتخت افتتاح شد.

    از هدیه روح‌الامین به یک فرمانده تا آثار هنرمندان زن نوگرا که دیده شد

    خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصه‌های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق‌ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می‌شود. در سلسله گزارش‌های «هنرهای تجسمی در هفته‌ای که گذشت» درصدد هستیم بخشی از روند اتفاقاتی را که افتاده، بیان کنیم. جمعه‌ها روز تعطیل محسوب می‌شود اما در این روز، نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی آغاز به کار می‌کنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمه‌‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست‌ها، خوشنویسان و … تلاش‌ها و فعالیت‌های اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می‌گذارند.

    «آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاه‌های هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم فراهم می‌شود. بر این اساس، نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی و همچنین برخی نمایشگاه‌ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.

    درگذشت هنرمند نقاشی که به بقای آبرنگ ایران کمک کرد

    در هفته‌ای که گذشت، احمد وثوق احمدی هنرمند نقاش پیشکسوت ملقب به نقاش شعر، آسمان و دریاها و وکیل دادگستری بازنشسته، دارفانی را وداع گفت.

    جواد مجابی در مراسم بزرگداشت احمد وثوق احمدی که مردادماه سال ۱۳۹۳ در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد، درباره آبرنگ‌های این هنرمند گفت: احمد وثوق احمدی یکی از هنرمندانی است که به حفظ هنر آبرنگ کمک بسیاری کرده است. وثوق احمدی هنرمندی است که بیشتر وقت خود را صرف دیدن زیبایی‌های طبیعت و هضم آن در حافظه کرده و با آثارش دیگران را نیز در لذت دیدن خود شریک کرده است. وثوق احمدی علاوه بر نقاشی، شعر هم می‌گوید و تفاوت میان اشعار و نقاشی‌هایش در این است که اشعارش فضای غمگین دارند و از خشم و اندوه و اعتراض سرشارند که این فضا در نقاشی‌هایش تلطیف شده و نوعی روایت زیبای شعر را در نقاشی‌هایش شاهدیم و می‌خواهد با آثارش یادآوری کند که انسان به عنوان زاده طبیعت می‌تواند پاک و شکوهمند باشد و این ما هستیم که باید خود را با طبیعت سازگار کنیم، وثوق احمدی الگویی را برای این سازگاری معرفی می‌کند که همان صلح، زیبایی و شفافیت است.

    وی با اشاره به سهم بزرگ احمد وثوق احمدی در رشد و حفظ نقاشی آبرنگ ایران متذکر شد: وثوق احمدی به همراه استادانی چون زنده یاد علی اکبر صنعتی بار سنگین استمرار هنر ایرانی در آبرنگ را بر دوش دارند و باعث حفظ و بقای آن شدند.

    مراسم خاکسپاری این هنرمند فقید قرار است چهارم مردادماه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) انجام شود.

    روابط عمومی موزه هنرهای معاصر بازنشسته شد

    نشست خبری نمایشگاه جدید موزه هنرهای معاصر تهران با عنوان «به گزارش زنان» روز یکشنبه ۲۹ تیرماه برگزار شد تا در مورد جزئیات این نمایشگاه که در اواسط هفته و پایان هفته در موزه هنرهای معاصر تهران، خانه هنرمندان ایران و ۱۳ گالری در پایتخت افتتاح شود، صحبت شود.

    رضا دبیری‌نژاد رئیس موزه هنرهای معاصر تهران در ابتدای نشست با اعلام بازنشستگی حسن نوفرستی روابط عمومی این موزه، بیان کرد: روابط عمومی یکی از کارهای سخت و پیچیده است که به خودی خود سختی‌های دیگری هم دارد. قرار است از این به بعد شاهین زمانی کارهای روابط عمومی موزه هنرهای معاصر تهران را انجام دهد که تا پیش از این در بخش بین‌الملل فعال بود.

    از هدیه روح‌الامین به یک فرمانده تا آثار هنرمندان زن نوگرا که دیده شد

    حسن نوفرستی نیز با تشکر از رضا دبیری‌نژاد گفت: حضور من در موزه هنرهای معاصر تهران با پیشنهاد آقای ملکی بود و با همکاری شما توانستم کارها را پیش ببرم. البته آقای دبیری‌نژاد نظرش این است که در آینده نیز در خدمت موزه باشم و امیدوارم این اتفاق بیفتد.

    شاهین زمانی نیز در ادامه ابراز امیدواری کرد که بتواند همکاری خوبی را با رسانه‌ها داشته باشد.

    موج نمایش آثار زنان نوگرای ایرانی در گالری‌های پایتخت

    در اواسط هفته گذشته، مراسم افتتاحیه بخش اول نمایشگاه «به گزارش زنان» که اختصاص به آثار هنرمندان قدیمی نوگرا داشت، با حضور جمع زیادی از هنرمندان، نمایندگان سفارتخانه‌ها در تهران، مجموعه‌داران هنری و ورزشکاران عضو تیم‌های ملی تیراندازی معلولان در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

    برای یادبود شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، تصویر شهید منصوره عالیخانی و شهید مهرانگیز ایمن‌پور هنرمندانی که در این جنگ به شهادت رسیدند، در ابتدای نمایشگاه و ورودی گالری شماره یک نقش بسته بود.

    در نمایشگاه «به گزارش زنان» حضور و تلاش زنان هنرمند نوگرا در یک قرن گذشته به شکلی پیوسته به نمایش درآمد. همچنین در این نمایشگاه، از پیدایش و حضور رسمی اندک زنان پیشگام در عرصه نوگرایی تا امروز، آنها که چهره‌های شاخص و شناخته شده و برتر هنر معاصر ایران شده‌اند، رونمایی شد. در بخش نخست این نمایشگاه مجموعه آثار زنان هنرمند از خلال گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش گذاشته شد تا با ارجاع به این آثار موزه‌ای انواع نگرش‌ها و موضوعات آنان را روایت شود و همچنین، برای آنکه تصویری کامل‌تر از تلاش و تجربه زنان هنرمند نزد مخاطبان شکل بگیرد، بخش دیگر نمایشگاه «به گزارش زنان» با همکاری نگارخانه‌ها و خانه هنرمندان ایران به نمایش درآمد.

    از هدیه روح‌الامین به یک فرمانده تا آثار هنرمندان زن نوگرا که دیده شد

    در نمایشگاه موزه هنرهای معاصر تهران، آثار هنرمندان زن نوگرا و مدرن از جمله ایران درودی، منیر فرمانفرمائیان، بهجت صدر، پروانه اعتمادی، معصومه سیحون، فرح سید ابوالقاسم، فرح اصولی، گیزلا وارگا سینایی، طلیعه کامران، فریده لاشایی، مکرمه قنبری، لیلی متین دفتری، فاطمه امدادیان، لیلی درخشانی، شکوه ریاضی، معصومه مظفری، مکرمه قنبری، یلدا معیری، نیلوفر قادری پور و … به نمایش درآمد.

    بخش دوم نمایشگاه «به گزارش زنان» نیز عصر پنجشنبه دوم مرداد با حضور نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ، محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه هنرمندان ایران، رضا دبیری‌نژاد رئیس موزه هنرهای معاصر تهران و جمع زیادی از هنرمندان، با آثاری از هنرمندان نگارگر، پاپ آرتیست، سرامیست و نقاش در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد. در گالری‌های خانه هنرمندان ایران، در مجموع ۱۲۰ اثر از ۱۲۰ هنرمند زن به نمایش درآمده است که تا ۱۰ مرداد قابل تماشا هستند.

    نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ در حاشیه بازدید از این نمایشگاه، در گفتگو با خبرنگار مهر از انتخاب آثار منتخب نمایشگاه «به گزارش زنان» برای موزه هنرهای معاصر تهران، گفت و یادآور شد: به دنبال این هستیم که در پایان کار نمایشگاه، آثار برگزیده را به داوری بگذاریم و بخشی از این آثار را ولو اندک به گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران اضافه کنیم.

    از هدیه روح‌الامین به یک فرمانده تا آثار هنرمندان زن نوگرا که دیده شد

    در گالری ممیز، گالری هما آثار هنرمندان زن ایرانی که متاثر از پاپ آرتیست هستند، با عنوان «ترنس پاپ به گزارش زنان» به نمایش گذاشت. در گالری زمستان، گالری ورد اقدام به گردآوری ۵۰ اثر از ۵۰ هنرمند زن با تکنیک چاپ دستی را با عنوان «چاپ دستی به روایت زنان» کرده است. در گالری پاییز، گالری باشگاه آثاری را با مضمون طبیعت با عنوان «رستن به گزارش زنان» گردآوری کرده است. در گالری میرمیران، به همت گالری اِو، نمایشی از آثار هنرمندان زن نگارگر با عنوان «نگارگری معاصر به گزارش زنان» با الهام از سنت‌های ایرانی به نمایش گذاشته شده است. در گالری تابستان، مجموعه‌ای از آثار هنرمندان زن که به بازنمایی فضاهای شهری پرداختند، به همت سعید باباوند به نمایش درآمده است. در گالری بهار نیز مجتبی قربانی مجموعه‌ای از آثار زنان سرامیست را با عنوان «به گزارش زنان سرامیست» گردهم آورده است. در گالری نامی نیز گالری اِچ مجموعه‌ای با عنوان «زندگی به روایت زنان» را با آثاری از هنرمندان زن که به زندگی روزمره پرداختند، به نمایش گذاشته است.

    در روز سوم این رویداد نیز در ۱۳ گالری دیگر آثاری دیگر از هنرمندان زن نوگرا به نمایش درمی‌آید که در مجموع آثار ۲۸۰ زن هنرمند برای اولین بار گردهم می‌آیند.

    گزارش عملکرد سه ماهه اداره کل تجسمی / تشکیل کارگروه بیمه

    اداره‌کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گزارش عملکرد خود در سه‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ را که حاوی مجموعه‌ای از اقدامات، دستاوردها و فعالیت‌های صورت‌گرفته در حوزه هنرهای تجسمی کشور است، منتشر کرد.

    بر این اساس، در بازه زمانی فروردین تا خرداد ۱۴۰۴، نگارخانه‌های فعال در پایتخت با هماهنگی اداره کل هنرهای تجسمی، موفق به برگزاری ۱۳۳ نمایشگاه هنرهای تجسمی شدند. این نمایشگاه‌ها با رعایت دستورالعمل‌های مربوطه برگزار شده‌اند. در بخش صدور و تمدید مجوز نگارخانه‌ها، ۱۲ نگارخانه مجوز فعالیت خود را تمدید کرده‌اند و یک مجوز جدید نیز برای تأسیس نگارخانه صادر شده است. از دیگر اقدامات شاخص این اداره‌کل، ثبت مالکیت معنوی برای ۱۱۴ اثر هنری بوده است که در راستای صیانت از حقوق مؤلفین و هنرمندان انجام شده است. برای مطالعه کامل این گزارش اینجا کلیک کنید.

    همچنین، در هفته گذشته، نخستین جلسه کارگروه بیمه آثار هنری زیرمجموعه کمیته اقتصاد هنر، با حضور آیدین مهدی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس کمیته اقتصاد هنر، برگزار شد.

    پیدا کردن فرمول‌های جدید در تولید و سرمایه گذاری عرصه هنر

    در هفته‌ای که گذشت، نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بابک رضایی مدیر دفتر موسیقی، آیدین مهدی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی، رضا مردانی مدیرکل هنرهای نمایشی، محمدمهدی اسماعیلی مدیر دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری، سعید اسدی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی، احمد حسین فتایی مشاور اجرایی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ در دیدار با سید مجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر و معاونان بخش‌های مختلف این مجموعه تصمیمات تازه‌ای را در نحوه فعالیت‌های حمایتی اصحاب فرهنگ و هنر اتخاذ و بر اجرای طرح‌های جدید حمایتی از اصحاب فرهنگ و هنر تاکید کردند.

    در این جلسه، نادره رضایی به موضوع مهم «مسئولیت اجتماعی» شرکت‌های سودده اقتصادی اشاره کرد و گفت: اگر ما بتوانیم در قالب یک فعالیت مشترک بین معاونت امورهنری و صندوق اعتباری هنر تلاش‌هایی برای اغنای شرکت‌های اقتصادی سودده در جهت اختصاص سهم بودجه «مسئولیت اجتماعی» آنها به فعالیت‌ها و تولیدات هنری انجام دهیم آن گاه می‌توانیم به صورت جدی وارد چرخه پایدار موضوع حمایت و دیگر حوزه‌های تخصیص بودجه شویم. موضوعی که ضرورت دارد صندوق اعتباری هنر هرچه سریع‌تر وارد چنین مقولاتی شود. ما باید به دنبال فرمول‌های جدید در حوزه تولید و سرمایه گذاری عرصه هنر باشیم و بی تردید این جلسه باید مقدمه برگزاری جلسات متعدد دیگر صندوق با مجموعه‌های مختلف معاونت امورهنری برای تحقق آنچه اشاره کردم باشد. موضوعی که مطمئنم با توجه به پیشینه آقای پوراحمدی در حوزه‌های اجرایی کار سختی نیست و می‌تواند اتفاقات خوبی را در عرصه تولید رقم بزند.

    از هدیه روح‌الامین به یک فرمانده تا آثار هنرمندان زن نوگرا که دیده شد

    اهدای «پاسداران وطن» روح‌الامین به فرمانده هوافضای سپاه

    حسن روح‌الامین هنرمند نقاش انقلابی که در کارگاه ۲ روزه مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در روزهای ابتدایی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، نقاشی با عنوان «پاسداران وطن» را خلق کرده بود، در برنامه‌ای تلویزیونی که از شبکه سه سیما پخش شد، این نقاشی را به سردار موسوی فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تقدیم کرد.

    در این اثر حسن روح‌الامین، هم شهادت نمایان است و هم اقتدار و شکوهمندی دیده می‌شود؛ سربازی است که در دشتی به شهادت رسیده و سربازی دیگر پرچم ایران را از دست او گرفته و به سمت قله‌ای در حرکت است، به این معنا که این پرچم بر زمین نمی‌ماند.

    روح‌الامین، پس از تقدیم تابلوی «پاسداران ایران» به سید مجید موسوی فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران گفت: روزی که رزمندگانی چون شهید حسین سلامی و شهید امیرعلی حاجی‌زاده به درجه شهادت نائل شدند، تصمیم گرفتم این اثر را خلق کنم.

    آغاز نمایشگاه‌های هنری در آدینه

    نمایشگاه «انگار» در گالری اُ، نمایشگاه «رهایی» و «تکه ها» در گالری شیرین، نمایشگاه «کم عمق» در گالری هما، نمایشگاه «احولی» در گالری سیحون، نمایشگاه «آلالیا: زبان گمشده من» در گالری ویستا، نمایشگاه «رویای تو چیست؟» در گالری والی، نمایشگاه «ریشه‌های مدرن روایت معاصر نگاهی به آثار زنان نوگرا» در گالری سهراب و نمایشگاه «لوسیدا» در گالری آتشزاد، از جمله نمایشگاه‌هایی هستند که روز جمعه ۳ مردادماه افتتاح می‌شوند.

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *