×
×

بررسی چالش‌های صنعت نساجی در سی‌امین نشست میز صنعت سازمان بورس

  • کد نوشته: 40019
  • ۱۷ اردیبهشت
  • 2 بازدید
  • ۰
  • سی‌امین نشست میز صنعت سازمان بورس و اوراق بهادار با محوریت بررسی مسائل و مشکلات صنعت نساجی، روز سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور مسئولان سازمان بورس و مدیران شرکت‌های نساجی برگزار شد. در این نشست، موضوعاتی همچون نظام تعرفه‌ای، ناترازی انرژی، تخصیص ارز، کمبود سرمایه در گردش و عقب‌ماندگی فناوری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

    بررسی چالش‌های صنعت نساجی در سی‌امین نشست میز صنعت سازمان بورس

    به گزارش اقتصادآنلاین و به نقل از خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران، سی اُمین نشست میز صنعت سازمان بورس و اوراق بهادار با موضوع بررسی «صنعت نساجی»، روز سه‌شنبه، شانزدهم اریبهشت ۱۴۰۴، به همت مدیریت نظارت بر ناشران و اداره میز‌های صنعت و رتبه‌بندی ناشران این سازمان و با حضور حمید یاری، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، ولی اله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و جمعی از مدیران شرکت‌های فعال در صنعت نساجی برگزار شد.

    توضیح معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار

    حمید یاری، برگزاری میز‌های صنایع را یکی از اقدامات خوب سازمان بورس در سال‌های اخیر عنوان کرد و افزود: خوش‌بختانه شاهد حضور مدیرانی از صنایع مختلف کشور در میز‌های صنعت سازمان بورس هستیم.

    او ابراز امیدواری کرد؛ با کمک سازمان بورس، چالش‌های صنایع مختلف به گوش نهاد‌های ذی‌ربط برسد و اقدامات سریع‌تری برای رفع مشکلات آنان صورت پذیرد.

    معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس با اشاره به تاثیر برگزاری میز‌های صنعت بر رفع و کاهش مشکلات صنایع، گفت: با توجه به این‌که صنایع حلقه‌ای از یک زنجیره هستند، لذا بیان مشکلات یک صنعت و رفع آن می‌تواند در برخی موارد به رفع مشکلات دیگر صنایع نیز منجر شود.

    یاری اعلام کرد: به طور مثال، بحث مربوط به قیمت‌گذاری دستوری و تاثیر آن بر صنایع از جمله موضوعاتی است که در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی بسیار حایز اهمیت است.

    او گفت: پس از برگزاری هر میز صنعت، سازمان بورس ضمن طبقه‌بندی مشکلات، با انجام مکاتبه با دستگاه‌ها، نهاد‌ها و وزارت‌خانه‌های مربوط، رفع مشکلات صنایع مختلف را پیگیری می‌کند که خوش‌بختانه شاهد اتفاقات خوب و دریافت پاسخ‌های مدون در این خصوص بوده‌ایم.

    یاری افزود: امروزه برخی کشور‌های توسعه یافته دنیا با اجرای برخی فرآیند‌ها و مدل‌های مختلف، اقدامات توسعه‌ای خود را در جهت پیشرفت این صنعت رقم زده‌اند. موضوع مربوط به نظام تعرفه‌ای در کشور از جمله مباحثی است که تاثیر زیادی بر روند فعالیت‌ها و تولیدات صنایع داشته است. البته سعی شده نرخ‌های تعرفه برای کالا‌های اولیه وجود نداشته باشد و تعرفه فقط بر روی کالا‌های اصلی به صورت پلکانی اجرا شود تا به نوعی از سرمایه‌گذار حمایت شده و سرمایه‌گذار وارد فرآیند تولید شود. اما با بررسی مدل‌ها و فرآیند‌های کشور‌های توسعه یافته می‌توان به این نتیجه رسید که اگر تفکر یا مدلی بهینه نبوده، مدیران توانسته‌اند به راحتی آن را کنار گذاشته و مدل دیگری را برای پیشرفت آن صنعت اجرا کنند؛ لذا مدیران و مسئولان کشور نیز می‌توانند به‌طور مشابهی عمل کنند.

    او در ادامه با اشاره به اثر ناترازی انرژی برای صنعت نساجی، اعلام کرد: در بحث مربوط به رفع مشکلات ناشی از ناترازی انرژی، صندوق‌ها یا شرکت پروژه‌ها می‌توانند در حوزه تولید برق در انرژی‌های تجدیدپذیر، سرمایه‌گذاری کرده و شرکت‌ها با خرید آنها در دوره قطعی برق، وارد فضایی شوند تا قطعی برق را کاهش دهند.

    معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس، در پایان با تاکید بر اینکه هدف اصلی در میز‌های صنعت، انجام اقدامات بنیادی برای رسیدگی به موقع به مشکلات و چالش‌های صنایع مختلف کشور است، گفت: برای حل مشکلات مربوط به تعرفه در صنعت نساجی و دیگر صنایع باید از خرد جمعی استفاده کنیم تا به یک شرایط ایده‌آل و بهینه برسیم.

    او با یادآوری این نکته که مسائل این صنعت به نهاد‌های تصمیم‌گیر کشور اعلام خواهد شد، گفت: صنعت نساجی صنعتی حساس و تاثیرگذار است و با توجه به ارتباط گسترده آن با دیگر صنایع، انتظار می‌رود با پیگیری و انجام مکاتباتی با نهاد‌های تصمیم‌گیر، اقدامات موثری برای حل مشکلات آنان صورت پذیرد.

    توضیح مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس

    در ادامه این نشست، ولی‌اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار هم با تاکید بر این‌که سازمان بورس با بخش عظیمی از شرکت‌ها و صنایع در ارتباط است، گفت: این‌گونه جلسه‌ها برای هماهنگی بیش‌تر اقدامات مورد نیاز در شرکت‌ها، انجمن‌ها، سازمان بورس و دیگر دستگاه‌های اجرایی برای ارائه پیشنهاد‌های لازم با هدف انجام سیاست‌گذاری‌های صحیح برگزار شده است تا موضوعات کلیدی و مهم مربوط به دستگاه‌های اجرایی ارائه و در جلسات مرتبط در این حوزه تبیین شود.

    مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس، بررسی مسائل و مشکلات صنایع را از اهداف برگزاری میز صنعت در حوزه‌های مختلف، اعلام کرد و گفت: پس از برگزاری این جلسات، همکاران اداره میز صنعت گزارشی از مسائل اساسی و مشکلات صنایع تهیه کرده و به نهاد‌های ذی‌ربط برای رسیدگی به مشکلات آنان ارسال می‌کنند.

    جعفری افزود: تاکنون گزارش‌های مدونی از حوزه‌های مربوط به صنایع مختلف تهیه شده و از مراجع مختلف پیگیری‌های لازم به منظور رفع مشکلات و مسائل مختلف صورت گرفته است.

    او گفت: برای حمایت از سهامداران خرد، مشکلات بیان شده در این میز صنعت، دسته بندی و طبقه بندی شده و سپس به دستگاه‌های اجرایی مربوط، منعکس خواهد شد و حتی المقدور پیگیری تا حصول نتیجه ادامه خواهد داشت.

    چه مواردی در میز صنعت نساجی مطرح شد؟

    سیاست‌های نظام تعرفه‌ای، واردات بیش از حد و کاهش صادرات به دنبال نظام تعرفه‌ای، تخصیص نیافتن به موقع ارز، افزایش هزینه‌ها و کاهش سود شرکت‌ها به دلیل تخصیص نیافتن ارز، نبود ثبات در قانون‌گذاری، کمبود سرمایه در گردش، نبود استاندارد لازم برای صادرات و به‌روز نشدن تکنولوژی و ماشین آلات از جمله موارد مطرح شده در میز صنعت نساجی بود.

    برگزار کننده میز صنعت کیست؟

    برگزاری میز‌های صنایع و مکاتبه با نهاد‌های ذی‌صلاح در جهت رفع مشکلات ناشران حاضر در صنایع متعدد بازار، تهیه و تنظیم گزارش‌های ماهانه، تهیه گزارش‌های خاص، برگزاری جلسات درون سازمانی و دوره‌های آموزشی، رتبه‌بندی ناشران و تجلیل از ناشران برتر از جمله مهم‌ترین اقدامات اداره میز‌های صنعت و رتبه بندی ناشران به شمار می‌رود.

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *